Yasmina Reza

Egy élet háromszor


Rendező: Bakos-Kiss Gábor Bemutató: 2020. augusztus 01.

Yasmina Reza: Egy élet háromszor

„…szóval én egyáltalán nem értek egyet azzal, hogy az ember csak jelentéktelen porszem az univerzumban. Mert mi lenne az univerzum nélkülünk? Unalmas, fekete űr, egy deka költészet nélkül.”

Kevesen tudják, hogy Yasmina Reza világhírű francia drámaíró, színész és forgatókönyvíró anyai ágon magyar származású. Kortárs darabjai főként a középosztály problémáival foglalkoznak. Magyarországon ismertebb munkái a Művészet és Az öldöklés istene című Tony-díjas színmű, melyből Roman Polanski készített vígjátékot 2011-ben olyan színészek főszereplésével, mint Jodie Foster, Kate Winslet, Christoph Waltz és John C. Reilly.

 

Yasmina Reza Az egy élet háromszor című művében Az öldöklés istene című darabhoz hasonlóan két értelmiségi házaspár találkozását követhetjük nyomon. A darab érdekessége abban áll, hogy ezt a bizonyos találkozást egymás után háromszor, három -egymástól némiképp eltérő- verzióban követhetjük figyelemmel. A két pár egy nappaliban találkozik, a téma pedig mi lenne más, mint ami minden normális embert foglalkoztat: családi élet, gyereknevelés, munkahelyi konfliktusok – helyünk az élet nagy rendszerében. Mindez sok nevetéssel, néha könnyekkel, és fájdalmasan szép pillanatokkal. Mindhárom alkalommal különböző szempontok alapján, és különböző befejezéssel láthatjuk a két pár (Henri és Sonia, valamint Hubert és Inez) humorban, iróniában gazdag, krimiszerű fordulatoktól sem mentes találkozását. A történet érdekessége, hogy a nem szokványos színházi formán túl a néző maga is keresgéli az ok-okozati összefüggéseket, megpróbálja összerakni a történeseket, felfedni a valódi mozgatórugókat.

A Csiky Gergely Színház és a Kisfaludy Színház koprodukciója

Bemutató: 2020. augusztus 1.

Szereposztás

Yasmina Reza

EGY ÉLET HÁROMSZOR

Henri  Mészáros Tibor

Sonia  Krajcsi Nikolett

Hubert   Sarkadi Kiss János

Inez  Kéri Kitty mv.

Arnaud Sarkadi Kiss Bernát

fordította: Gecsényi Györgyi

Látványtervezők: Kiss Donatella, Nyári Virág, Urbancsek Adél

Világítástervező: Memlaur Imre                             Szcenikai vezető: Szalai József

ügyelő: Kopácsi Adrián                                          súgó: Simon Ildikó

segédrendező: Kocsmáros Vivien

Csiky Gergely Színház és a Kisfaludy Színház koprodukciója

RENDEZŐ: BAKOS – KISS GÁBOR

Bemutató: 2020. augusztus 1. 19.30

 

A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre. www.theatrum-mundi.hu

Fotók

Jegyek, időpontok

2020-08-01 19:30, Kamaraszínpad, Bérletszünet, bemutató
2020-08-07 20:30, Külső helyszín, Bérletszünet BALATONFÜRED SZABADTÉRI SZÍNPAD
2020-09-12 19:30, Kamaraszínpad, Bérletszünet
2020-10-17 15:00, Kamaraszínpad, Bérletszünet ELMARAD!
2020-11-20 19:30, Kamaraszínpad, Bérletszünet ELMARAD!! A 2020. október 17. napjára megvásárolt kamara jegyek beválthatók.