Kovács Kristóf

Apa, anya, fiú, lány


Rendező: Berzsenyi Bellaagh Ádám Bemutató: 2022. március 30.

Apa, anya, fiú, lány

Latinovits Színház Budaörs (60 p. előadás + 60 p. foglalkozás, 14+ év)

Ennek a kínos, már-már mérnöki precizitással eltervezett családnak problémái vannak; és nem átallanak ezeknek hangot is adni, méghozzá nem elkenve, a hamis megértés és megbocsátás langyos szószába belepacsmagolva, hanem nyíltan, egyenesen, pacekba; legalábbis a Fiú és a Lány, vagyis a gyerekek így; Apa és Anya már valamivel körmönfontabban; de attól még nem kevésbé egyértelműen vádolják egymást és önmagukat.

Hogy mivel? Mindennel, vagy inkább: mindennel is. Nem súlyos bűntettekkel, mindössze olyasmikkel, amiket naponta elkövetünk és elkövetnek ellenünk, annyira naponta, hogy szinte észre sem vesszük, csak a végén, amikor ott állunk megfosztva mindentől és mindenkitől, sőt, önmagunktól, de legalábbis az önmagunkról alkotott képünktől is.

Szereposztás

Apa, anya, fiú, lány

Latinovits Színház Budaörs (60 p. előadás + 60 p. foglalkozás, 14+ év)

BÖRÖNDI BENCE, CHOVÁN GÁBOR, NAGY KATICA m.v., PÁDER PETRA

 

fordító: KOVÁCS KRISTÓF

dramaturg: SZÉPLAKI NÓRA

világítás: SOKORAI ATTILA

a rendező munkatársa: BARNET MÓNIKA

rendező: BERZSENYI BELLAAGH ÁDÁM

Fotók

Jegyek, időpontok

2020-04-01 10:00, Együd Árpád Kulturális Központ III.em.próbaterem, Bérletszünet X. Kaposvári ASSITEJ Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé (Elmarad!)
2022-03-30 10:00, Stúdiószínpad, Biennálé X. Jubileumi Kaposvári Assitej Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé